Aktuelt fra Noklus

På innsiden: Hvordan foregår en SKUP-utprøving?
20.desember 2021

Mange av analyseinstrumentene på det norske markedet har vært gjennom en objektiv utprøving der analysekvalitet og brukervennlighet har blitt evaluert, en såkalt «SKUP-utprøving». Men hva er SKUP og hvordan fungerer en slik utprøving? Vi er med når Legehuset Varden prøver ut et analyseinstrument for HbA1c.

Ledig stilling - seksjonsleder for Ekstern kvalitetssikring
16.desember 2021

Vi søker etter en faglig sterk, entusiastisk og løsningsorientert person til å lede denne seksjonen. Noklus prioriterer høy faglig kompetanse, en aktiv og utadrettet virksomhet og et nært samarbeid med relevante fagmiljø internt og eksternt.

Anbefaler 7 av 13 selvtester i det norske markedet
15.desember 2021

Noklus har vurdert tretten selvtester for covid-19 som vi har funnet på markedet i Norge. Av de tretten, kan vi anbefale sju, basert på tilstrekkelig produsent- og leverandøruavhengig dokumentasjon som bekrefter at testen er pålitelig, samt at den har norsk bruksanvisning.

Preanalyse - veien til et riktig prøvesvar
13.desember 2021

De fleste feil skjer før laboratorieprøvene blir analysert, og kan gi store konsekvenser for behandlingen av pasienten. Derfor er det viktig at alle som behandler blodprøver, urinprøver og annet biologisk materiale har kjennskap til preanalytiske forhold, og hvordan man kan unngå feil.