Aktuelt fra Noklus

Rekordmange e-læringskurs gjennomført i 2023
21.desember 2023

Noklus sine e-læringskurs er i vinden som aldri før. På tampen av 2023 hadde vi sendt ut over 27 000 kursbevis. Det er leder for e-læringsgruppen i Noklus, Thea Krogvig Bjørnstad, strålende fornøyd med. "Målet vårt med e-læringskursene er jo å dele kunnskap, så det er fantastisk at så mange gjennomfører kursene."

Lars Vorland tildelt Noklus hederspris
19.desember 2023

Mangeårig styremedlem i Noklus, Lars Vorland, trer nå ut av styret etter en iherdig innsats for Noklus som statens representant i styret fra 2005 og frem til i dag. Han var også en viktig medspiller i tiden før Noklus ble opprettet i 1992, og som medlem av Noklus sin faggruppe og referansegruppe i perioden 1992-1995. Da styret var samlet i Bergen 11.-12. desember, fikk Lars Noklus sin velfortjente hederspris.

Fag i fokus: Miljøgifter
18.desember 2023

Visste du at flere nyere internasjonale studier har vist sammenhenger mellom eksponering for tungmetaller og utvikling av hjerte- og karsykdom?

Denne utgaven av "Fag i fokus" handler om ulike miljøgifter, og hvilke konsekvenser eksponering av disse kan ha for menneskekroppen. Artikkelen er skrevet av overlege og spesialist i Noklus Tromsø, Maria Averina. 

 

Hva er god nok kvalitet for analyseinstrumenter brukt i primærhelsetjenesten?
12.desember 2023

I høst ble det publisert en artikkel om kvalitetskrav til pasientnære instrumenter i det anerkjente tidsskriftet «Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences”. Artikkelen er skrevet av forsker i Noklus, Anne Stavelin, og leder i Noklus, Sverre Sandberg. Den handler blant annet om hvordan man skal sette krav til analyseinstrumenter brukt i primærhelsetjenesten, og hvordan man best kan sikre at resultatene blir korrekte, i tillegg til hvordan man skal velge rett instrument til sitt bruk.