Noklus sitt 30-årsjubileum - samleside for saker og hilsener

Videohilsener i forbindelse med jubileet

Helse- og omsorgsminister,
Ingvild Kjerkol

Generalsekretær i Den norske legeforening,
Siri Skumlien

Leder i Norsk forening for allmennmedisin,
Marte Kvittum Tangen

Direktør i Folkehelseinstituttet,
Camilla Stoltenberg

Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet,
Espen Rostrup Nakstad

Verdalsøra legekontor,
Noklus-deltaker nummer 1

Jubileumssaker publisert på vår hjemmeside

 

Noklus fyller 30 år i 2022!

Noklus fyller 30 år i år, og det er en glede å gå inn i et jubileumsår i trygg forvissning om at den medisinske laboratorievirksomheten som drives i Norge stadig blir bedre, og at deltakerne våre er kvalitetsbevisste og står godt rustet til å håndtere nye utfordringer innenfor fagfeltet vårt. (Publisert 11. 01.22)

Noklus feirer 30-årsjubileum

I disse dager er det 30 år siden Noklus så dagens lys. I tiden fremover kommer vi til å publisere ulike saker i forbindelse med jubileet, og først ut er historien bak oppstarten av kvalitetssikringsordningen. (Publisert 07.09.22)

Laboratoriekonsulenten anno 1992 - hvordan var det i starten?

I årene før etableringen av Noklus ble det publisert en rekke medieoppslag om dårlig kvalitet på laboratorievirksomheten i primærhelsetjenesten. Dette var noe av bakteppet da Noklus så dagens lys i september 1992, og bioingeniører rundt omkring i landet ble ansatt i helt nyopprettede stillinger. Hvordan var det å være med på å forme en helt ny, landsdekkende organisasjon? (Publisert 10.09.22)

Riktig svar er viktig - det fikk stortingets sosialkomité erfare

I starten av 90-tallet ble det jobbet iherdig for å få på plass en kvalitetssikringsordning. Det hjalp godt på politikernes forståelse da stortingets sosialkomité fikk målt kolesterol på vei inn til et julebord. Det pasientnære utstyret viste 10,8 mmol/L for en av deltakerne, noe som ble korrigert til 6,8 mmol/L på sykehuset noen dager senere. (Publisert 12.09.22)

Verdalsøra legesenter - deltaker nummer 1

I forbindelse med vårt 30-årsjubileum tok laboratoriekonsulent Randi Rekkebo en prat med Noklus-deltakeren som fikk tildelt deltakernummer 1 i 1992. Helsesekretærene ved legesenteret var ikke med på "Noklus-reisen" fra starten av, men de deler gjerne sine erfaringer som deltaker i Noklus. (Publisert 14.09.22)

Årets landskonferanse er en jubileumskonferanse 

Noklus ble etablert 1. september 1992, og hundre ansatte samles i disse dager for å markere 30-årsjubilanten. Årets landskonferanse byr naturlig nok på et tilbakeblikk på laboratoriefaget og dets utvikling de siste 30 årene, men det blir også rom for dagsaktuelle tema og ikke minst refleksjoner over fremtidige satsinger. (Publisert 13.09.22)