Aktuelt fra Noklus

Kan vi stole på de nye antigen-hurtigstestene?
15.oktober 2020

Det er nå mange som markedsfører nye antigen-hurtigtester for covid-19, men foreløpig vet vi lite om den analytiske kvaliteten. Firmaene evaluerer som regel testene sine under helt optimale betingelser som ikke alltid gjenspeiler bruk i det virkelige liv.

Resultater fra SKUP-utprøvinger i anerkjent tidsskrift
8.oktober 2020

SKUP har foretatt utprøvinger av to hurtigtester for påvisning av Strep A, utført på legekontor under reelle forhold. Resultatene av utprøvingene er publisert i det anerkjente tidsskriftet European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases.

7,8 mill. kroner foreslått til hjemmetjenesteprosjektet
7.oktober 2020

Det er foreslått en bevilgning på 7,8 mill. kroner til prosjektet i statsbudsjettet for 2021. Måler er å tilby alle landets hjemmetjenesteenheter to års statlig finansiert deltakelse i Noklus, slik at all laboratorievirksomhet i hjemmetjenesten blir kvalitetssikret. Mot slutten av 2020 vil 11 av landets tidligere 19 fylker ha fått tilbudet.

Ledig stilling ved Noklus hovedkontor
5.oktober 2020

Vi har ledig en 100 % midlertidig stilling som bioingeniør/avdelingsingeniør ved Noklus hovedkontor i Bergen. Stillingen har varighet i ett år, med mulighet for forlengelse. Det er en fordel med erfaring fra kvalitets- og laboratoriearbeid, og stillingen er knyttet til arbeid innen ekstern kvalitetssikring.