Månedens tema, juli 2020

Månedens tema, juli: "CE-merking er ikke nok"

Publisert 1. juli 2020 - oppdatert 19. januar 2023

Med plakatene "Månedens tema" ønsker Noklus å sette fokus på ett laboratorierelatert tema hver måned, og i juli er det CE-merking som er tema. Dette er høyaktuelt nå som CE-merkede hurtigtester for koronaviruset strømmer inn på det norske markedet.  

CE-merket er en samsvarserklæring fra produsent på at utstyret er sikkert og trygt å bruke, men det sier i de fleste tilfeller lite om analysekvalitet og brukervennlighet. 

I kjølvannet av koronapandemien er det kommet mange CE-merkede hurtigtester for koronaviruset inn på markedet. Det er lett å la seg villede av en slik merking, og tenke at dette er ensbetydende med god analysekvalitet. 

Derfor har vi laget en plakat som minner dere på å sjekke informasjon om analysekvalitet og brukervennlighet før innkjøp av nytt laboratorieutstyr. Undersøk om laboratorieutstyret har vært SKUP-utprøvd, da en slik utprøving gir objektiv og nøytral informasjon om både analysekvalitet og brukervennlighet. 

I siste utgave av Fag i fokus kan du lese mer om både CE-merking og viktigheten av utprøvinger av laboratorieutstyr. Les mer. 

Skriv ut Månedens tema plakat og gjør den til "månedens snakkis"! 

Klikk her for å skrive ut plakaten

 

Sist oppdatert: 19.01.2023 14:31:09