HbA1c - glykert hemoglobin
30.juli 2020

Vi fortsetter sommerens repriser fra spalten "Fra laben" fra det tidligere fagbladet "Helsesekretæren". I dagens artikkel kan du lære mer om HbA1c, markøren som brukes både til diagnostikk og kontroll av diabetes.  

Avvikshåndtering - for pasientens skyld
14.juli 2020

Vi fortsetter med repriser fra spalten "Fra laben" fra det tidligere fagbladet "Helsesekretæren". Artikkelen vi har funnet fram handler om håndtering av avvik på arbeidsplassen. Vi streber etter god kvalitet og sikkerhet i det vi gjør, for pasientens del, og avvikshåndtering er en del av dette. Er du kjent med systemet for rapportering av avvik på din arbeidsplass?

Hva gjør du om pasienten nekter å ta blodprøve?
9.juli 2020

I løpet av sommeren publiserer vi repriser fra spalten "Fra laben" som ble publisert i det tidligere fagbladet Helsesekretæren. I første artikkel er temaet blodprøvetaking og tvang, og her får dere blant annet tips om hvordan dere kan trygge et barn som er redd for blodprøvetaking.   

Ledig 50 % midlertidig stilling som avdelingsingeniør
3.juli 2020

Vi søker etter en entusiastisk, kreativ og løsningsorientert person. Erfaring i kvalitets- og laboratoriearbeid innen laboratoriemedisin er en fordel. Stillingen er for tiden knyttet til arbeid innen ekstern kvalitetssikring og har en varighet på ett år med mulighet for forlengelse. Arbeidssted er Noklus hovedkontor ved Haraldsplass Diakonale sykehus i Bergen.