Sommer, sol og kompetanseheving

Sommer, sol og kompetanseheving!

Publisert 18. juli 2023 - oppdatert 18. juli 2023

Har tempoet roet seg på arbeidsplassen i sommer? Når roen har senket seg og pulsen er normalisert, har du kanskje litt tid til kompetanseheving i laboratoriearbeid? Da har vi i så fall mange e-læringskurs å tilby deg, og du kan faktisk velge mellom ti ulike kurs. 

Våre mest populære e-læringskurs 

Så langt i år er kurset om kapillær blodprøvetaking det kurset det er utstedt flest kursbevis til, tett etterfulgt av kurset om venøs prøvetaking. Hittil i år har vi sendt ut litt over 4 000 kursbevis for disse to kursene. 

Dette var også de to kursene som var gjennomført flest ganger i fjor, med over 9 000 utstedte kursbevis. 

Nye og oppdaterte kurs

Det jobbes stadig med å videreutvikle allerede publiserte kurs og lage kurs med nye tema. 

I 2022 lanserte vi kurs om glukosemåling, og dette ble raskt populært både blant ansatte på legekontor, sykehjem og i hjemmetjeneste. Etter lanseringen i mars 2022 og ut året sendte vi totalt ut nesten 3 000 kursbevis for dette kurset. Så langt i år er nærmer vi oss 2 000 gjennomførte kurs i glukosemåling! 

I år publiserte vi kurs om hemoglobin-måling, og også for dette kurset nærmer det seg 2 000 gjennomførte kurs.  

Kursene om CRP-måling og urinprøver ble revidert i fjor, og disse fremstår nå mer brukervennlige og motiverende. 

Kombinasjonen av teori, bilder, film og spørsmål innimellom teorien gjør at kursene ikke føles "tunge". Helt overkommelig å gjennomføre en rolig sommerdag! 

Kurs spesielt rettet mot legene

Ikke alle er kjent med at to av kursene er tilpasset leger, og at disse også er godkjent med et visst antall timers valgfritt kurs til spesialiteten allmennmedisin og arbeidsmedisin.

"Laboratorieprøver ved covid-19" er godkjent med 2 timer og "Laboratorieprøver ved infeksjoner" er godkjent med 6 timer. 

Kort om tall

I 2022 sendte vi ut omtrent 22 300 kursbevis totalt. Så langt i år har vi akkurat passert 14 000 kursbevis, så vi har stor tro på at det blir en økning i totalt antall i år sammenlignet med i  fjor. 

Sykepleierne er de mest ivrige til å ta kursene våre, og vi har sendt ut cirka 5 100 kursbevis til denne yrkesgruppen i år. Men med cirka 3 700 gjennomførte kurs blant helsesekretærer/medisinske sekretærer er de på en god "andreplass". Deretter følger helsefagarbeidere/hjelpepleiere med cirka 2 300 kursbevis. 

Lyst på kompetanseheving?
E-læringskursene er tilgjengelige på "Min side", og finnes ved å logge inn på "Min side". 

Sist oppdatert: 18.07.2023 08:00:56