Stor støtte til at Stortinget fortsatt skal bevilge penger til bedring av laboratoriekvaliteten i hjemmetjenesten
28.oktober 2021

Noklus høster stor støtte fra ulike organisasjoner etter at det i forslag til statsbudsjett for 2022 foreslås å avvikle en bevilgning på 7,8 mill. kroner til et pågående prosjekt for å bedre laboratoriekvaliteten i hjemmetjenesten. Organisasjonene er samstemte i at bevilgningen bør opprettholdes. 

Gro Gidske inn som styremedlem i EQALM
26.oktober 2021

Gro Gidske er valgt inn som styremedlem i The European Organisation for External Quality Assurance Providers in Laboratory Medicine (EQALM). EQALM er en paraplyorganisasjon for EQA-organisasjoner i Europa, og Gro trer inn i styret fra 2022. Gro Gidske er produksjonsleder for kontrollmateriale i Noklus og tar for tiden en doktorgrad. Vi gratulerer!

Ny SKUP-rapport: Clinitest Rapid Covid-19 Antigen Test
22.oktober 2021

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for pasientnær analysering (SKUP) har publisert en ny rapport. Rapporten er fra utprøving av en hurtigtest for pasientnær analysering av SARS-CoV-2 antigen (Ag). Testen er beregnet for helsepersonell.

"På innsiden" - En laboratoriekonsulents hverdag
15.oktober 2021

Deltakerne våre i primærhelsetjenesten assosierer nok Noklus-navnet først og fremst med laboratoriekonsulentene våre. Ikke så rart, siden det er laboratoriekonsulentene ved de lokale Noklus-kontorene rundt i landet som har den tetteste kontakten med dem. Men hvordan jobber en laboratoriekonsulent?