Gro Gidske inn som styremedlem i EQALM

Gro Gidske inn som styremedlem i EQALM

Publisert 26. oktober 2021 - oppdatert 3. august 2023

Gro Gidske er valgt inn som styremedlem i The European Organisation for External Quality Assurance Providers in Laboratory Medicine (EQALM). EQALM er en paraplyorganisasjon for EQA-organisasjoner i Europa, og Gro trer inn i styret fra 2022. Gro Gidske er produksjonsleder for kontrollmateriale i Noklus og tar for tiden en doktorgrad. Vi gratulerer!

En mulighet til å påvirke utviklingen

EQALM er et forum for samarbeid og kunnskapsutveksling vedrørende kvaliteten på EQA-program i Europa, og leder i Noklus, Sverre Sandberg, sier han er glad for at Gro er valgt inn i styret. "Noklus har en lang tradisjon for å være aktiv innen EQALM. Det er en mulighet for å påvirke utviklingen innen feltet ekstern kvalitetssikring, så dette er svært gledelig."

Gro Gidske (bildet) setter stor pris på at hun får være en del av EQALMs styre fra årsskiftet.

«Jeg er glad for tilliten og ser frem til å ta fatt på oppgaven. Det blir spennende å sitte i styret for en organisasjon med så mange dyktige og engasjerte personer. EQALM legger til rette for gode samarbeidsprosjekter, og det skal bli fint å bidra til dette arbeidet. Samtidig er det nyttig for Noklus å være tett på der beslutningene fattes.»

Gro er valgt inn som styremedlem i EQALM fra 2022-2024.

Både leder i Noklus, Sverre Sandberg, og seksjonsleder for Ekstern kvalitetssikring, Anne Vegard Stavelin, har begge vært presidenter for organisasjonen EQALM.

To nye medlemmer av styret

Når Gro Gidske trer inn i styret fra 2022, får hun selskap av en annen nykommer. Det er Pierre-Alain Morandi fra Quality Control Center (CSCQ) i Sveits.

Her kan du lese mer om The European Organisation for External Quality Assurance Providers in Laboratory Medicine (EQALM).

Sist oppdatert: 03.08.2023 08:52:20