Digital undervisning for sykepleierstudenter ved NTNU Gjøvik
26.februar 2021

Sykepleierstudenter ved NTNU Gjøvik har ved to anledninger i år fått digital undervisning av Noklus sin laboratoriekonsulent Sonja Rotstigen Jørgensen. Temaet var preanalyse og blodprøvetaking, og undervisningen ble streamet til hhv 128 og 200 studenter. Studiestedet troner også høyt på statistikken over gjennomførte Noklus e-læringskurs, med over 1000 kursbevis utstedt bare i år!   

Antigen hurtigtest - ny utprøving gjennomført
25.februar 2021

Noklus har nå gjennomført utprøving av Roche sin SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test (SD Biosensor/Roche), som er én av de to antigen hurtigtestene for covid-19 som helsemyndighetene kjøpte inn for å sikre nasjonal testkapasitet. Noklus har på oppdrag fra Helsedirektoratet evaluert denne hurtigtesten.

16 studiesteder blir deltakere etter endt gratisperiode
18.februar 2021

Da pandemien traff Norge i mars i fjor, ble det tidlig klart at det kunne bli behov for ekstra hender i helsetjenesten. Derfor ga Noklus utdanningsinstitusjoner for medisiner-, bioingeniør-, vernepleie- og sykepleiestudier fri tilgang til våre e-læringskurs ut fjoråret. Dette for at studentene ved mangel på helsepersonell kunne stille best mulig forberedt til den laboratoriefaglige delen av tjeneste i helsevesenet. Tilbudet ga mersmak, og nå har vi fått 16 studiesteder som nye deltakere i Noklus.

Fag i fokus: Prosedyrer kan redde liv!
10.februar 2021

Årets første utgave av "Fag i fokus" handler om bruk av prosedyrer, og hvilke prosedyrer deltakere i Noklus har tilgang til. Ved å være kjent med innholdet i prosedyrene og bruke dem aktivt, kvalitetssikrer vi utførelse av arbeidsoppgaver og bidrar til økt pasientsikkerhet.