Årets preanalytiske spørreundersøkelse
27.november 2020

Årlig sender Noklus ut en spørreundersøkelse som omhandler hva som gjøres med laboratorieprøver før og etter selve analyseringen. I år omhandlet undersøkelsen kapillær blodprøvetaking. Vi har sammenlignet årets resultater med resultater fra tilsvarende undersøkelse i 2014. Er rutinene blitt bedre? 

Hvordan er bruken av spirometri i allmennpraksis?
27.november 2020

Det ønsket Noklus, i samarbeid med Norsk Forening for Allmennmedisin (Faggruppe for astma og kols), Lunger i Praksis og Norsk Forening for Lungemedisin, å finne ut. Kasuistikken (undersøkelsen) ble utarbeidet høsten 2019 og sendt ut til allmennleger i Norge. Resultatene er nå publisert i det vitenskapelige tidsskriftet BMC Family Practice.

Stor oppslutning om lunsjwebinar
26.november 2020

Nylig arrangerte Noklus, i samarbeid med flere, lunsjwebinar for sykehjem, hjemmetjenester og rehabiliteringssentre. 180 deltakere fikk informasjon om antigen hurtigtester for sars-CoV-2 og laboratorieprøver ved diabetes og akutte infeksjoner. Flere lunsjwebinar kan komme framover, så følg med! 

Noklus støtter forslag om samarbeidsavtaler
16.november 2020

Helse- og omsorgsdepartementet sendte i høst ut et forslag på høring, der de foreslår å legge til et nytt punkt i helse- og omsorgstjenesteloven paragraf 6-2 første ledd. Forslaget innebærer å innføre krav om at kommuner og helseforetak skal avtale hvordan de sammen skal planlegge og utvikle tjenester, og Noklus har nå sendt inn et høringssvar til dette.