Vårens siste kontrollutsendelse - "Blod i avføring"
31.mai 2024

I dag sender vi av gårde den siste pasientnære kontrollutsendelsen før sommeren, og på agendaen står kontrollprogrammet blod i avføring. For første gang tilbyr vi både kvantitativ og kvalitatitiv fasit.

Ledig vikariat som laboratorierådgiver Noklus Skien
8.mai 2024

Vi har ledig et vikariat i 50 % som laboratorierådgiver ved vårt Noklus-kontor på Sykehuset Telemark, fra 12. august 2024 til 15. august 2025. Her vil du, sammen med to andre laboratorierådgivere, ha ansvar for opplæring, veiledning og undervisning i laboratoriearbeid ved sykehjem og hjemmetjeneste i Telemark. Søknadsfrist er 24. mai 2024.

Ferievikarer forbereder seg med Noklus e-læringskurs
2.mai 2024

Når Kviteseid legekontor søker etter ferievikarer, står det i utlysningsteksten at Noklus e-læringskurs må være tatt før oppstart. Laboratorieansvarlig Ingvild Haukås sier det kan være overveldende nok for ferievikarene å bli kjent med rutiner, datasystemer og det som ellers møter dem i en travel arbeidshverdag. "Derfor er det bra hvis de har gjort unna både Noklus e-læringskurs og lest aktuelle analyseprosedyrer før de tar fatt på jobben."

Månedens tema, mai: "Behandling av kvalitetskontroller"
1.mai 2024

De analytiske kvalitetskontrollene er kontrollprøver for å sjekke at reagenser og analyseinstrumenter fungerer som de skal, samt at utførelse av analyseprosedyre er korrekt. For å stole på kvalitetskontrollene er det en forutsetning at kontrollene behandles korrekt før bruk. Vet du hvordan de ulike kontrollene skal blandes?