Pris til Grethe Ueland og Norsk diabetesregister for voksne
31.januar 2024

Endokrinolog og medisinsk ansvarlig i Norsk diabetesregister for voksne, Grethe Ueland, ble nylig tildelt en pris i kategorien "åpen klasse" for sitt innlegg «Improvement in quality of care in type 1 diabetes». Det er Forskerskolen i klinisk medisin ved Universitetet i Bergen og Haukeland universitetssjukehus som står bak det årlige arrangementet som samler ph.d.-kandidater, post docs og andre forskere fra det lokale forskningsmiljøet.

Ny forskning diskuterer viktigheten av at kontrollmaterialer er pasientlike, samt presenterer en mer generell tilnærming for å evaluere denne egenskapen.
30.januar 2024

Leder i Noklus, Sverre Sandberg, og doktorgradsstudent og statistiker i Noklus, Pernille Kjeilen Fauskanger, har sammen med andre forskere bidratt til en artikkel publisert i det anerkjente tidsskriftet Clinical Chemistry. Artikkelen diskuterer viktigheten av å bruke kontrollmaterialer som respresenterer pasientprøver i ekstern kvalitetssikring.

Månedens tema, januar: "Celleprøvetaking fra livmorhals"
1.januar 2024

Januar er Kreftforeningens #sjekkdeg-måned, og da passer det med en reprise av plakatene om celleprøvetaking fra livmorhals. Som ved all annen prøvetaking er det også her viktig med korrekt prøvetaking for å sikre god kvalitet på analyseresultatet. Prøvetakingsutstyret må benyttes korrekt, og prøven skal tas fra riktig område.