Pris til Grethe Ueland og Norsk diabetesregister for voksne

Pris til Grethe Ueland og Norsk diabetesregister for voksne

Publisert 31. januar 2024 - oppdatert 31. januar 2024

Endokrinolog og medisinsk ansvarlig i Norsk diabetesregister for voksne, Grethe Ueland, ble nylig tildelt en pris i kategorien "åpen klasse" for sitt innlegg «Improvement in quality of care in type 1 diabetes». Det er Forskerskolen i klinisk medisin ved Universitetet i Bergen og Haukeland universitetssjukehus som står bak det årlige arrangementet som samler ph.d.-kandidater, post docs og andre forskere fra det lokale forskningsmiljøet.

Grethe presenterte data fra Norsk diabetesregister for voksne (NDV) som viser bedring i kvaliteten på behandling av diabetes type 1 fra 2012 til 2020, og foredraget er en del av en større studie utført sammen med Una Sølvik, John Cooper og andre kollegaer i NDV.

Poster og innlegg

Arrangementet består av to deler, en poster-presentasjon, og en samling med muntlig presentasjon. Alle som har vært på seminarer eller konferanser og presentert forskningen sin i løpet av 2023, oppfordres til å melde seg på for å formidle forskningen til kollegaer lokalt. Arrangementet avsluttes med en prisutdeling til de beste posterne og de beste muntlige presentasjonene. Det er en jury som bestemmer hvem som får prisene.

 

 

Grethe ble svært glad og overrasket da hun fikk vite at hun var blitt tildelt prisen. Hun syns det er flott at forskerskolen og Haukeland universitetssjukehus på denne måten bidrar til å inspirere det lokale forskningsmiljøet, og at de med samlingen tilbyr forskerne en anledning til å dele sine forskningsresultater innad i miljøet.

Veldig gøy å få vise frem hvordan kvaliteten på behandling av type 1 diabetes i Norge har bedret seg de siste årene. Og - en stor og gledelig overraskelse å vinne prisen i åpen klasse.

 

Vi gratulerer!

Sist oppdatert: 31.01.2024 13:25:41