Nå kan du sikre deg kompetanse i hemoglobinmåling!

Nå kan du sikre deg kompetanse i hemoglobinmåling!

Publisert 1. februar 2023 - oppdatert 1. februar 2023

Jobber du som helsepersonell på en arbeidsplass hvor hemoglobin er en del av analyserepertoaret? Da har du kanskje selv erfart at analysen kan være krevende. Vårt nye e-læringskurs vil gi deg kunnskap som sikrer riktige hemoglobinsvar og bedrer pasientbehandlingen.

Prøvetaking er jokeren

Måling av hemoglobin er en vanlig analyse både i og utenfor sykehus. Pasientens hemoglobinnivå gir nyttig informasjon ved flere medisinske tilstander, og er viktig i både utredning og behandling av pasienter.

Mange pasientnære analyser kan med fordel utføres fra et stikk i fingeren, men ved måling av hemoglobin vil kapillærblod gi et usikkert prøvesvar. Hvorfor veneblod anbefales som rutinemetode og hvordan du eventuelt reduserer usikkerheten når kapillærblod er eneste utvei, er blant hovedtemaene i kurset. 

Praktisk tilnærming

Kurset starter med teori som kobles til en pasienthistorie der du utfordres med problemstillinger knyttet til den praktiske bruken av hemoglobin. Forhold som kan påvirke prøvesvaret og gi falsk lav eller høy hemoglobin står sentralt.

Ønsker du en liten smakebit?

Filmen gir deg en kort introduksjon til kurset.

 

Du finner dette og andre e-læringskurs ved å logge inn på «Min side» med virksomhetens brukernavn og passord.

Sist oppdatert: 01.02.2023 10:12:40