Hvordan analysere ekstern kontroll fra Noklus?
21.november 2022

Det er klart for årets fjerde og siste utsendelse av kvalitetskontroll til HbA1c. Vi ber som vanlig våre deltakere om å analysere hver kontroll to ganger, og til dere med flere analyseinstrumenter, minner vi om at begge analyseringene må gjøres på samme instrument.

Ny pipetteringsmaskin - lovende tester så langt
8.november 2022

Noklus sin pipetteringsmaskin Pippi nærmer seg slutten av sitt skift etter tolv år i trofast tjeneste. Vi har bestilt en ny Pippi, som ankommer Bergen rundt årsskiftet. Denne uken er tre av våre ansatte i Spania for å teste ut maskinen, og for å sjekke at alt stemmer i henhold til bestillingen. Så langt virker det lovende, rapporteres det fra Spania.

Noklus på konferanser i regi av statsforvalterne - økt fokus på laboratoriekvalitet
4.november 2022

Stadig oftere deltar Noklus med innlegg eller stand på kommuneoverlegemøter og helse- og omsorgskonferanser i regi av statsforvalterne. Så langt i år har Noklus vært til stede på de fleste av disse møtene arrangert rundt om i Norge, noe økonomi- og markedssjef i Noklus, Siri Fauli, er svært glad for. "Det er svært gledelig at statsforvalterne ser verdien av god laboratoriekvalitet, og at kommunehelsetjenesten blir bedre kjent med Noklus sine tjenester slik at flere bruker dem."

Månedens tema, november: "Bare en urinprøve"
1.november 2022

Jobber du på legekontor? Da har du kanskje opplevd å motta urinprøve i et syltetøyglass? Eller kanskje du er en av dem som har levert urinprøven i syltetøyglass? Dersom prøvebeholder ikke er ren, kan dette påvirke svaret på urinprøven. Dette er budskapet i denne månedens plakat!