Noklus lanserer e-læringskurs i glukosemåling for hjemmetjenesten

Nytt e-læringskurs: Glukosemåling i hjemmetjenesten!

Publisert 11. februar 2022 - oppdatert 11. februar 2022

Kunnskap om glukosemåling er viktig i hjemmetjenesten da nærmere én av fire personer som mottar hjemmebaserte tjenester har diabetes. Kompetanse innen glukosemåling er viktig for pasientsikkerheten, og denne kompetansen kan helsepersonell i hjemmetjenesten nå tilegne seg ved å gjennomføre vårt nyeste e-læringskurs.

Avgjørende kunnskap i akutte situasjoner

Mange som mottar hjemmebaserte tjenester, trenger bistand til å måle blodsukker og følge opp sin diabetes. Vi må heller ikke glemme at blodsukkermåling kan spille en avgjørende rolle i akutte situasjoner, både hos pasienter med og uten diabetes.

Din kompetanse er viktig for pasientsikkerheten

Glukosemåling kan virke enkelt, men krever som andre analyser kompetanse om utstyr, utførelse og vurdering av prøvesvar. Jungelen av utstyr kan oppleves stor og uoversiktlig, særlig i hjemmetjenesten, der man også involveres i brukerens utstyr. Det er viktig at helsepersonell kjenner til utstyret og feilkilder som kan påvirke prøvesvaret.

Spennende pasienthistorier

Det nye e-læringskurset om glukosemåling byr på spennende læring gjennom pasienthistorier og problemstillinger som kursdeltaker må ta stilling til. Her møter man pasienter som av ulike grunner må følges opp med blodsukkermåling – noen regelmessig, andre ved endret eller akutt tilstand. 

Som alle våre andre e-læringskurs, avsluttes også dette kurset med en kursprøve. Bestått prøve belønnes med kursbevis.

Ønsker du en liten smakebit?

Her får du en kort introduksjon til kurset "Glukosemåling i hjemmetjeneste".

Du finner dette og andre e-læringskurs ved å logge inn på «Min side». 

Alle virksomheter som deltar i Noklus har fått tildelt brukernavn og passord for innlogging på "Min side", og dette må brukes for å få tilgang til kursene. Den som har hovedansvaret for praktisk laboratoriearbeid i din virksomhet, er ofte den som har kontakt med Noklus, og som har oversikt over brukernavn og passord. Den lokale laboratoriekonsulenten kan også bistå med informasjon om passord.

Sist oppdatert: 11.02.2022 10:05:58