Akademisk allmennmedisin i Bergen - 50 år
26.april 2022

Institutt for allmennmedisin ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen, så dagens lys 21. april 1972. I år markeres derfor 50 år med akademisk allmennmedisin i Bergen, og sånt blir det jubileumsbok av.

Prestisjetung pris til Sverre Sandberg - EFLM Award for Scientific Achievements in Laboratory Medicine
21.april 2022

Prisen er den høyeste utmerkelsen en kan få innen laboratoriemedisin i Europa, og Sverre Sandberg er svært glad for anerkjennelsen. "Det betyr mye å få denne prisen etter 40 år i laboratoriemedisinens tjeneste", sier Sandberg. Prisen ble delt ut under åpningsseremonien til EuroMedLab kongressen i München som gikk av stabelen 10.-14. april.

Fag i fokus: Vi lærer av hverandre - på godt og vondt
20.april 2022

Fag i fokus handler denne gangen om læringskultur på arbeidsplassen. Tør vi si ifra når kolleger ikke følger prosedyrer, eller er vi redde for å ødelegge den gode stemningen? 

Artikkel i CCLM om hyppighet av intern kvalitetskontroll
4.april 2022

I en artikkel publisert i det anerkjente tidsskriftet Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (CCLM) presenterer artikkelforfatterne et poengsystem de har utarbeidet som gir differensierte og instrumentspesifikke anbefalinger for hvor ofte intern kvalitetskontroll bør analyseres i primærhelsetjenesten.