Månedens tema, oktober 2021

Månedens tema, oktober: "Ny anbefaling vedrørende glukoseinstrumenter"

Publisert 1. oktober 2021 - oppdatert 1. oktober 2021

Har du fått med deg at det nå er åpnet opp for bruk av enkelte pasientnære analyseinstrumenter (PNA) ved diagnostikk av diabetes? Månedens tema setter på nytt søkelyset på dette, og viser deg hvor du finner informasjon om de nye anbefalingene.

Nye retningslinjer åpner opp for lokal analysering

Manglende kvalitet på PNA-instrumenter har i mange år begrenset deres diagnostiske bruk hvor det trengs presise og riktige prøvesvar. Bruk av PNA-instrumenter ved diagnostikk av diabetes har derfor vært frarådet, men dette er nå i ferd med å endre seg.

Basert på Noklus sin vurdering har Helsedirektoratet revidert gjeldende retningslinjer for diagnostikk av svangerskapsdiabetes og diabetes. Her åpner man opp for bruk av enkelte PNA-instrumenter for lokal analysering av glukose i diagnostisk sammenheng. Disse instrumentene bør være anbefalt av Noklus.

Oppdatert oversikt over anbefalte glukoseinstrumenter på noklus.no

På hjemmesiden vår finner dere oversikt over PNA-instrumentene som oppfyller kvalitetsmålet for diagnostisk bruk, og denne oversikten vil bli kontinuerlig oppdatert. I tillegg finner dere hvilke andre anbefalinger til analysekvalitet som bør oppfylles. 

Alt finner dere samlet under denne menyknappen på startsiden: 

Heng opp månedens plakat og spre budskapet til dine kolleger om dette er aktuelt for dere. 

Klikk her for åpne plakaten i utskriftvennlig versjon

Sist oppdatert: 01.10.2021 07:24:50