Ny SKUP-rapport: LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test

Rapport klar - LumiraDx SARS-CoV-2 antigen test

Publisert 11. januar 2021 - oppdatert 25. september 2023

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for pasientnær analysering (SKUP) har publisert en ny rapport. Rapporten er fra utprøving av et bærbart instrument for pasientnær analysering av SARS-CoV-2 antigen (Ag).

Nøytral vurdering

Rapporten gir en nøytral vurdering av analysekvaliteten og brukervennligheten av testen når den brukes under reelle forhold av brukerne på en Covid-19 teststasjon.

LumiraDx kan analysere SARS-CoV-2 Ag i prøvemateriale fra nesehulen (vestibulum nasi) eller vha. en dyp neseprøve (nasofarynks). Testen er beregnet for helsepersonell.

Diagnostisk sensitivitet og spesifisitet

Den diagnostiske sensitiviteten til LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test var 87 % for nasalprøvene og 90 % for nasofarynksprøvene. Den diagnostiske spesifisiteten til LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test var 99,5 % for nasalprøvene og 97,8 % for nasofarynksprøvene. Brukervennligheten ble vurdert som tilfredsstillende.

Utprøvingen - et samarbeidsprosjekt

SKUP vil takke Marie Lien, Sina Årdal Kvidal, Karina Mjeldheim, Marta H. Mjeldheim og Suong Vo ved Bergen Legevakt for god hjelp til gjennomføringen av det praktiske arbeidet, laboratoriekonsulent Stein Binder ved Noklus og bioingeniør Randi Monsen Nygaard ved Mikrobiologisk avdeling, Haukeland universitetssykehus, for stødig veiledning.

Her kan du høre leder i Noklus, Sverre Sandberg, bli intervjuet i NRK-programmet "Hordaland i dag", 11. januar 2021, om denne utprøvingen. https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-hordaland/sesong/202101/DKHO02000621#t=1h37m9s

Rapporten kan du lese på SKUPs hjemmeside: LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test

Her finner du et kort sammendrag fra utprøvingen.

På SKUPs hjemmeside finner du også oversikt over pågående utprøvinger og publiserte SKUP-rapporter.

Sist oppdatert: 25.09.2023 14:16:24