Vintermøte 2024 arrangeres i Bergen

Årets vintermøte arrangeres i Bergen

Publisert 5. februar 2024 - oppdatert 5. februar 2024

Foto: Colourbox/Thomas Mørkeberg

6.-7. februar samles laboratorierådgivere, ansatte ved hovedkontoret og ledelsen i Noklus til årets vintermøte på hotell Scandic Ørnen i Bergen. Kolleger fra hele landet ser frem til to dager med faglige oppdateringer, erfaringsutveksling og sosialt samvær.

Noen smakebiter fra et rikholdig og variert program

Programmet for møtet er variert, og det er en fin blanding av både faglige innlegg og informasjon om hva det jobbes med i organisasjonen. Noklus sender med jevne mellomrom ut kasuistikker, og på møtet får vi høre mer om kasuistikken som omhandler glukosemåling i hjemmetjeneste og sykehjem. Et annet spennende og etterspurt tema vi nå skal få høre mer om er kontinuerlige glukosemålinger. Foredragsholder Grethe Åstrøm Ueland vil fokusere på analysekvalitet og klinisk nytteverdi av slike målinger. 

Andre faglige tema som tas opp er urinprøver ved urinveisinfeksjoner og nytteverdien av pasientnær analysering for Troponin. 

Årets tema

Årets tema står alltid på agendaen når Noklus-ansatte møtes til landskonferanser og vintermøter, og årets vintermøte er intet unntak. Gruppen for årets tema 2023-2024 er først ut, og vil orientere om arbeidet de har gjort så langt, og hvordan de vil jobbe videre. Gruppen er tverrfaglig og består av laboratorierådgivere, assisterende seksjonsleder ved seksjon for ekstern kvalitetssikring, seksjonsleder ved Norsk diabetesregister for voksne og en legespesialist. 

På agendaen står også "Blod i avføring", og gruppen som jobbet med dette som årets tema 2021-2022, vil orientere om Hemo-Fec og immunologiske tester, og gi oss siste nytt fra screeningprogrammet og om EQA kontrollprogram til blod i avføring.

Bærekraft i Noklus

Det er viet plass til bærekraft og miljø i vintermøteprogrammet, og gruppen for bærekraft og miljøprofil i Noklus vil orientere om arbeidet de har gjort så langt. Miljørådgiver ved Haukeland Universitetssjukehus, Linda Karen Eide, vil dernest følge opp med et innlegget "Forbruk av plast i laboratorier og håndtering av plastavfall". Hun vil presentere utfordringer og muligheter rundt dette temaet.

Aktuelt i Noklus

Leder i Noklus, Sverre Sandberg, bruker alltid anledningen på disse fellesmøtene til å orientere sine ansatte om det som rører seg i Noklus, om planer fremover og i tillegg forteller han gjerne hva som rører seg innenfor laboratoriefeltet rundt om i verden.

En viktig arena for informasjon og erfaringsutveksling

Noklus er en desentralisert organisasjon der det skjer mye aktivitet på flere fronter. Derfor er våre to årlige fellesmøter en viktig arena for å informere hverandre om hva som skjer i ulike deler av organisasjonen, samt gi hverandre tips og inspirasjon til arrangering av kurs og møter for deltakerne våre. 

Vi gleder oss til å samles for faglig påfyll og inspirasjon i Bergen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 05.02.2024 11:22:26