Ledig stilling som laboratorierådgiver i Tromsø
26.april 2024

Vi har ledig en 100 % fast stilling som laboratorierådgiver ved Noklus Tromsø. Organisatorisk er stillingen tilknyttet Avdeling for laboratoriemedisin ved UNN Tromsø. Stillingen vil i hovedsak innebære opplæring og veiledning i laboratoriearbeid utenfor sykehus i Troms og Finnmark, blant annet ved oppsøkende virksomhet og kursarrangering. Søknadsfrist 3. mai.

Ledig stilling som laboratorierådgiver - Levanger
24.april 2024

Vi har ledig en 100 % fast stilling som laboratorierådgiver ved vårt Noklus-kontor i Levanger. Stillingen vil i hovedsak innebære opplæring og veiledning i laboratoriearbeid utenfor sykehus i nordre del av Trøndelag. Organisatorisk vil stillingen være tilknyttet Avdeling for laboratoriemedisin, Sykehuset Levanger. Søknadsfrist 13. mai 2024.

Fag i fokus: Interne kvalitetskontroller
15.april 2024

Over 60 % av medisinske beslutninger tas på bakgrunn av en laboratorieprøve, og da er det viktig at svarene er korrekte! Kvalitetskontroller er et viktig hjelpemiddel for å sikre at instrumentet fungerer som det skal, og at vi får riktig verdi på pasientprøvene.
Noen ganger går alarmen, og da må man finne ut hva som er galt.  

"Jeg har fått økt livskvalitet ved å ta ansvar for egen behandling"
8.april 2024

Det sier en åpenhjertig Anne Svalestad, som deltar på kurs i Stavanger akkurat nå. Anne er 34 år og har brukt Marevan siden hun var 20. Hun forteller om sine erfaringer med kronisk sykdom, og hva opplæring i egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling har betydd for henne.