Fag i fokus: Blodsmitteuhell - hva gjør jeg?
23.oktober 2023

Vi bør forebygge blodsmitte så godt som mulig, men av og til skjer det likevel uhell. Hva skal vi gjøre da?
Alle arbeidsplasser bør ha en elektronisk eller fysisk «Stikkskadekonvolutt», med alle dokumenter og prosedyrer som gjelder blodsmitteuhell.

I denne utgaven av "Fag i fokus" får du en oversikt over hvordan forebygge blodsmitte, hvilken risiko det er for smitteoverføring og hva du skal gjøre om uhellet er ute. 

 

Noklus med ulike bidrag under EQALM fagmøte i Lyon
17.oktober 2023

The European Organization for External Quality Assurance Providers in Laboratory Medicine (EQALM) er en paraplyorganisasjon for europeiske organisasjoner som tilbyr ekstern kvalitetssikring, slik som Noklus. 18-20. oktober arrangerer EQALM fagmøte i Lyon, Frankrike, og Noklus er tungt til stede og bidrar med møteledelse, foredrag, poster og deltakelse i arbeidsgrupper.

Spørreundersøkelse til personer med diabetes
17.oktober 2023

Norsk diabetesregister for voksne sender i disse dager ut en elektronisk spørreundersøkelse til personer med diabetes. Spørreskjemaet sendes via Helsenorge eller Digipost, og det er frivillig å svare på denne.

Forslag om 8,2 mill. kroner til hjemmetjenesteprosjektet
6.oktober 2023

I forslaget til neste års statsbudsjett er det foreslått å bevilge 8,2 millioner kroner til Noklus hjemmetjenesteprosjekt. "Det er vi svært glade for", sier prosjektleder Siri Fauli. "Det betyr at vi kan gi hjemmetjenesteenheter i deler av Vestland og i deler av Viken fylke tilbud om to års statsfinansiert deltakelse i Noklus, noe som er siste etappe i målet om å gi tilbudet til alle landets hjemmetjenester".