Bruk Noklus diabetesskjema! Kanskje blir det iPad?
25.november 2021

Alle legekontor som sender inn data fra Noklus diabetesskjema til Norsk diabetesregister for voksne på 10 pasienter eller mer innen utgangen av 2021, er med i trekningen av en iPad! Dataene må være fylt ut i 2021.

"På innsiden": Svaret ligger i Noklus-kontrollen
16.november 2021

Hvis utsagnet "Noklus-kontrollen er på vei!" lyder kjent, er du trolig én blant 3500 deltakere i Noklus som mottar en hvit konvolutt med kontroller med jevne mellomrom. Men hva skjer med Noklus-kontrollen før den havner i konvolutten? Og hvorfor har denne lille beholderen så stor verdi? Vi inviterer igjen bak kulissene i Noklus.

Hva kan årsaken til uventet høy PT-INR være?
9.november 2021

Har du opplevd at en pasient plutselig får uventet høyt PT-INR-resultat uten at det kan forklares? Kanskje varierer PT-INR-verdien hos denne pasienten ganske mye fra gang til gang også? Årsaken til for høyt PT-INR-resultat kan være så mye, og pasientene bør leve et ganske regelmessig liv for å få en stabil PT-INR-verdi. Allikevel kan det av og til dukke opp uforklarlige resultater, og i denne artikkelen kan du lese litt om en mulig årsak.

Ny rapport: Afinion 2™ Analyzer for måling av HbA1c
5.november 2021

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for pasientnær analysering (SKUP) har publisert en ny rapport; SKUP/2021/126. Rapporten er fra en utprøving av Afinion 2™ Analyzer for måling av HbA1c.