E-læringskurs i laboratoriemedisin for allmennleger og sykehjemsleger

Laboratoriemedisin - nytt e-læringskurs for leger!

Publisert 15. juni 2021 - oppdatert 3. august 2023

Noklus har nå publisert et helt nytt e-læringskurs for allmennleger og sykehjemsleger, og tema for kurset er "laboratorieprøver ved infeksjoner i primærhelsetjenesten". Kurset finner du på "Min side", og det er godkjent som seks timers valgfritt kurs for spesialiteten allmennmedisin og samfunnsmedisin, og for kompetanseområdet alders- og sykehjemsmedisin.

Laboratoriemedisin på dagsordenen

Er det én ting som har kommet tydelig frem både for folk flest og for fagpersoner under covid-19-pandemien, er det at tester for mikrober har en sentral rolle i arbeidet med infeksjonssykdommer. Noklus er glad for å kunne tilby leger et helt nytt e-læringskurs som gir oppdatert kunnskap innen dette viktige fagfeltet.

Informasjon om innlogging finner du nederst i saken.

Korrekt bruk av laboratorieprøver gir god pasientbehandling og hindrer unødig bruk av antibiotika

Overlege i Noklus, Svein Ivar Fylkesnes (bildet), er primus motor for utviklingen av e-læringskurset. Han arbeider for å løfte kunnskapen om korrekt bruk av laboratorieprøver ved infeksjoner da det kan bidra til god pasientbehandling, og ikke minst hindre unødig bruk av antibiotika.

Bygger på erfaringer fra kasuistikkutsendelser

E-læringskurset bygger på erfaringer fra kasuistikkutsendelser innenfor fagområdene diagnostikk av luftveisinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Pasienthistorier benyttes til å illustrere praktisk bruk av laboratorieanalyser. Det blir lagt vekt på analyser som gjennomføres med pasientnær analysemetode, og med spesielt fokus på analyser som har betydning for rasjonell bruk av antibiotika. I tillegg drøftes generelle prinsipper for bruk og tolkning av laboratorieanalyser.

Målgruppe

Målgruppe for e-læringskurset er først og fremst sykehjemsleger og allmennleger. Allmennleger har en nøkkelrolle som koordinatorer i primærhelsetjenesten, og i kurset er det lagt vekt på hvordan man kan ha et godt samarbeid innad i helsetjenesten mellom allmennlege og hjemmetjenesten.

E-læringskurset er godkjent som seks timers valgfritt kurs for spesialiteten allmennmedisin og samfunnsmedisin, og for kompetanseområdet alders- og sykehjemsmedisin. Det er også søkt godkjent som som valgfritt kurs for spesialitetene arbeidsmedisin og kompetanseområdet alders- og sykehjemsmedisin. 

Informasjon om innlogging

Kurset ligger sammen med våre andre e-læringskurs på "Min side". Alle legekontor, sykehjem og andre virksomheter som deltar i Noklus, har fått tildelt brukernavn og passord for innlogging på "Min side". Har du ikke innloggingsinformasjon tilgjengelig, ta kontakt med den som har hovedansvaret for praktisk laboratoriearbeid i din virksomhet. Ved problemer med innlogging, ta kontakt med lokal laboratoriekonsulent.

Her kan du logge deg inn på "Min side".

Her finner du e-læringskurs om bruk av laboratorieprøver ved covid-19

Sist oppdatert: 03.08.2023 09:56:49