Laboratorieprosedyre for Panbio covid-19 Ag Rapid Test Device

Noklus har utarbeidet laboratorieprosedyre for Panbio covid-19 Ag Rapid Test Device

Publisert 3. desember 2020 - oppdatert 2. august 2022

Rapporten om utprøving av antigen hurtigtest Panbio covid-19 Ag Rapid Test Device er nå klar, og er publisert på Helsedirektoratets hjemmeside. Noklus har vært med i gruppen som har evaluert antigen hurtigtesten, og har utarbeidet en laboratorieprosedyre for denne.

Laboratorieprosedyre

Laboratorieprosedyren finner du på siden vår "Koronavirus - covid-19". Her har vi samlet mye annen nyttig informasjon vedrørende koronaviruset.

Helsedirektoratets rapport

Rapporten er publisert på Helsedirektoratets side, og du finner den her - "Evaluation of Abbot's COVID-19 rapid antigen test in Norway". Rapporten ligger nederst i saken.

Anbefalinger fra Folkehelseinstituttet

Panbio covid-19 Ag Rapid Test Device skal brukes i henhold til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. Disse finner du på Folkehelseinstituttets sider - "Hurtigtester for påvisning av koronavirus".

Noklus sitt bidrag inn i evalueringsgruppen

Noklus sin rolle ved denne utprøvingen har vært å bidra når smitteutbrudd rundt i landet skulle inkluderes i utprøvingen. Vi har da bidratt med opplæring og veiledning av personale ved de aktuelle teststasjonene. I tillegg har vi utarbeidet laboratorieprosedyren nevnt over. Overlege Mette Tollånes i Noklus har deltatt i evalueringsgruppen ledet av Helsedirektoratet.

Sist oppdatert: 02.08.2022 10:50:03