Noklus godt representert på EuroMedLab-kongressen
22.mai 2023

Roma er vertskap for den 25. EuroMedLab-kongressen som går av stabelen 21.-25. mai med rundt 10 000 påmeldte deltakere. Kongressen er en viktig møteplass for alle spesialister innen laboratoriemedisin, og Noklus er godt representert med flere ansatte som skal delta i arbeidsgrupper, holde foredrag og presentere postere.

På innsiden: Kan det være så vanskelig å få sendt en kontrollprøve fra utlandet?
16.mai 2023

"Det viste seg å bli stadig vanskeligere", sier en smilende seksjonsleder for sykehus- og private laboratorier (SPL), Anne Elisabeth Solsvik. Seksjonen driver med mye spennende, men det som har skapt mest hodebry de siste årene, har vært at kontrollprøver sendt fra europeiske EQA-organisasjoner direkte til laboratorier rundt om i Norge, enten kom for sent frem for analysering, eller ikke kom frem i det hele tatt. Men nå har Noklus tatt grep. Bli med på innsiden av seksjonen som har ansvaret for deltakerne våre fra sykehus- og private laboratorier.

Månedens tema, mai: "Årskontroll diabetes"
1.mai 2023

Plakaten denne måneden er en påminning til pasienten om å ta med urinprøve til sin diabetes årskontroll, samtidig som den inneholder informasjon om hensyn som må tas i forbindelse med prøven. Plakaten passer derfor godt på venterommet.