Installasjonsveiledning Noklus diabetesskjema
- WinMed2 -

Last ned Noklus diabetesskjema programvare her:

Ved å:

1. Trykke på lenken og velg lagre. Vent et par minutter mens programvaren lastes ned.
2. Når programvaren er lastet ned, gå til Start-denne PC (datamaskin)-nedlastinger.
3. Velg mappen som ser slik ut (dato og utseende kan variere noe).

 
4. Stå på mappen og høyreklikk. Velg pakk ut alle/pakk ut/z-zip (eller lignede). Velg en plassering for hvor filene skal legges når de er pakket ut, for eksempel på skrivebordet.
5. Programvaren er klar for installasjon når filene er pakket ut.


Installer på server fra arbeidsstasjon 

Start installasjonen ved å trykke SETUP i det nedlastede installasjonssettet på en arbeidsstasjon. Hak for installasjon på server i det første bilde som kommer opp (dvs serverinstallasjonen gjøres fra en arbeidsstasjon), velg WinMed2 som journalsystem og installer (gå gjennom hele prosedyren i bildene som kommer opp til du kommer til avslutt).


Installer på første arbeidsstasjon

1. Start installasjonen på ny ved å klikke på SETUP, hak denne gangen av for installasjon på arbeidsstasjon. Følg instruksjonene til du kommer til «avslutt».
2. Når du har trykket på «avslutt» går du til Alle programmer-Noklus klinikk for winmed2-Noklus laboratorienummer. Her skal du legge inn det nummeret dere bruker når dere logger inn på Noklus sine nettsider. Om du ikke har nummeret kan du ta kontakt på 55979500 eller noklus@noklus.no.
Trykk lagre.
3. Gå deretter til Alle programmer-Noklus klinikk for winmed2-kobling av analyser. Du vil få opp et bilde som ser slik ut:Trykk avslutt.
 
4. Åpne en diabetespasient i journalsystemet og sjekk at den automatiske triggingen av Noklus diabetesskjema virker. Den fungerer som den skal dersom du får opp følgende melding når du åpner diabetespasientens journal:Om ikke denne meldingen kommer opp ta kontakt på noklus@noklus.no eller telefon 55979500/-19/-16. 


Installer deretter på alle arbeidsstasjoner som skal ha Noklus diabetesskjema

1. Start installasjonen ved å dobbeltklikke på SETUP. Velg WinMed2 som journalsystem og hak av for «installasjon på arbeidsstasjon». Følg instruksjonene til du kommer til «avslutt».
 

Noklus diabetesskjema er nå klar til bruk på ditt legekontor.
 

  Teknisk informasjon til IT-ansvarlig

På hver arbeidsstasjon som har fått Noklus diabetesskjema installert ligger en mediata.ini – fil i windows-mappen. Ved endringer på server eller journalsystemets sql-database må denne oppdateres slik at du ikke får feilmeldinger. Ved bytte av server eller journalsystem følger MediataData-databasen ikke automatisk med, dette må gjøres manuelt ved endringer og mediata.ini må oppdateres slik at ikke lagret data går tapt.

Support: noklus@noklus.no eller telefon 55979500/-19/-16. 
Sist oppdatert : 11.12.2018 08:45:05
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen