Noklus til stede på Primærmedisinsk uke i Oslo

Primærmedisinsk uke (PMU) ble avviklet fra 20.-24. oktober, og hadde godt over tusen deltakere. Noklus var til stede både med innlegg og stands. Seksjonsleder Grete Monsen i Skandinavisk Utprøving av laboratorieutstyr for Primærhelsetjenesten (SKUP) holdt innlegg med tittelen "Kunsten å velge riktig laboratorieutstyr" og leder for preanalysegruppen i Noklus, Kari van den Berg, holdt innlegg med tittelen "Preanalyse - den viktigste analysen".
Les mer > >

Skal dere utvide laboratorietilbudet?

Samhandlingsreformen har ført til at noen sykehjem og legevaktenheter har behov for å utvide laboratorietilbudet. Dette fordi utvalgte pasientgrupper som tidligere fikk behandling i sykehus, nå skal behandles i primærhelsetjenesten. Derfor har Noklus utarbeidet en "Veileder for laboratorietilbud i sykehjem".
Les mer > >

Statsbudsjettet 2015 - seks millioner foreslått til Noklus

I statsbudsjettet for 2015 foreslås det å bevilge seks millioner kroner til pilotprosjektet som skal vurdere organiseringen av laboratorievirksomheten for brukere i hjemmetjenestene.
Les mer > >

Utprøving av Pro Time InRhythm

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for Primærhelsetjenesten (SKUP) er klar med en ny rapport. Rapporten er fra utprøving av et PT-INR-system, Pro Time InRhythm.
Les mer > >

Ny studie evaluerer effekten av deltakelse i ekstern kvalitetssikring

I en studie som blir publisert i "Clinical Chemistry and Laboratory Medicine", har vi ved Noklus evaluert effekten av å delta i ekstern kvalitetssikring av urin albumin og sett hvilke faktorer som spiller inn på god analysekvalitet.
Les mer > >

Pasienter måler INR og doserer warfarin selv

Noklus tilbyr opplæring i egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling med warfarin. I Helsesekretæren nr 4-2014 deler laboratoriekonsulent i Noklus Sogn og Fjordane, Toril Ringheim, erfaringer fra opplæringen i Sogn og Fjordane.
Les mer > >

Profilmagasinet "Aktuelt fra Noklus"

Noklus sitt årlige pofilmagasin "Aktuelt fra Noklus" sendes i september ut til alle våre deltakere. Her kan dere blant annet lese om våre nye satsingsområder; kvalitetssikring av laboratorievirksomheten i hjemmetjenesten og preanalytisk utsendelse. Magasinet kan dere lese her på hjemmesiden.
Les mer > >

Noklus på landskonferanse i Stavanger

9.-11. september går Noklus sin årlige landskonferanse av stabelen. Denne gangen er landskonferansen lagt til Stavanger, og 100 ansatte vil være samlet for faglig påfyll og kunnskapsutveksling.
Les mer > >

Sørlandet sykehus tilbyr kurs i egenkontroll av Marevan

Sørlandet sykehus tilbyr nå kurs for pasienter som skal gå på Marevan livet ut, slik at de selv kan kontrollere dosering av medikamentet.
Les mer > >

Preanalytisk fase under lupen

Noklus har i år ekstra fokus på den preanalytiske fasen, og vil gjennom ulike preanalytiske utsendelser og kartlegging av preanalytiske feil bidra til å forbedre håndtering av laboratorieprøver før selve analyseringen.
Les mer > >

Side26 av 36Først   Forrige   21  22  23  24  25  [26]  27  28  29  30  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen