Urinprøver ved diagnostikk av urinveisinfeksjon hos eldre

Noklus har nå utarbeidet nye pasienthistorier (kasuistikker) som illustrerer bruk av urinprøver ved diagnostikk av urinveisinfeksjon hos eldre. Dette er et ledd i arbeidet med å kvalitetssikre bruken av laboratorieprøver utenfor sykehus, ikke bare analysekvaliteten.
Les mer > >

Anne Stavelin valgt til ny leder av europeisk organisasjon

Under den europeiske kongressen som ble arrangert i Bergen 8.-9. oktober, ble vår egen Anne Stavelin valgt til ny leder. Hun blir ny leder for The European Organisation for External Quality Assurance Providers in Laboratory Medicine (EQALM) fra 2016.
Les mer > >

Statsbudsjettet 2016 - Noklus er skuffet

En bevilgning på seks millioner kroner gjør at det vil ta 15 år før alle landets hjemmetjenester kan gjennomføre to års gratis deltakelse i Noklus. I et intervju med "Bioingeniøren" uttaler leder i Noklus, Sverre Sandberg, at han er skuffet.
Les mer > >

Statsbudsjettet 2016 - seks millioner foreslått til Noklus

Noklus har søkt om 11,5 millioner kroner for å sikre god kvalitet på laboratorievirksomheten i hjemmetjenesten og på sykehjemmene. I statsbudsjettet er det foreslått seks millioner. Det vil føre til at det vil ta 15 år før alle landets hjemmetjenester kan gjennomføre to års gratis deltakelse i Noklus, mens det med et budsjett på 11,5 millioner, kun vil ta fem år.
Les mer > >

Innspill til stortingsmelding om "Fremtidens primærhelsetjeneste"

Det foregår en betydelig virksomhet i regi av Noklus for å kvalitetssikre laboratorievirksomheten i primærhelsetjenesten. Likevel er laboratorievirksomhet i liten grad nevnt i Stortingsmelding St. 26 (2014-2015) – Fremtidens primærhelsetjeneste. Noklus har derfor skrevet et brev til Helse- og omsorgskomiteen der vi gjør dem oppmerksom på det arbeidet vi gjør ut mot primærhelsetjenesten.
Les mer > >

Noklus arrangerer europeisk kongress i Bergen

Noklus er vertskap når den europeiske kongressen EQALM (European Organisation for External Quality Assurance Providers in Laboratory Medicine) arrangeres i Bergen 8. og 9. oktober 2015. Representanter fra mer enn 25 land deltar på kongressen. Tema for kongressen er ekstern kvalitetsvurdering, og flere ansatte i Noklus skal holde foredrag.
Les mer > >

Nye krav til måleapparater som måler blodsukkerverdier

ISO-standarden som regulerer måleapparater for blodsukkerverdier fra 2003 er blitt revidert, og vår kvalitetsleder Kari Nerhus gjør i et intervju med nettstedet Livsstilssykdommer rede for de nye kvalitetskravene.
Les mer > >

God opplæring er et viktig ledd i kvalitetsarbeidet

Både opplæring og kompetanseheving er viktige ledd i kvalitetsarbeidet. Nødvendig kunnskap og ferdigheter i laboratoriemedisin bidrar til sikrere pasientsvar. I Helsesekretæren nr. 4 - 2015 har Turid Aasland Dahle, laboratoriekonsulent i Noklus Rogaland, skrevet en artikkel som blant annet omtaler bruk av opplæringsplaner.
Les mer > >

Profilmagasinet "Aktuelt fra Noklus"

Årets profilmagasin "Aktuelt fra Noklus" er i disse dager sendt ut til deltakerne i Noklus. Magasinet inneholder mye spennende lesestoff, blant annet et innblikk i laboratoriekonsulentenes hverdag og hvordan en utsendelse av eksterne kvalitetskontroller foregår. Magasinet kan du også lese her på hjemmesiden vår.
Les mer > >

Noklus lanserer laboratorieprosedyrer på «Min side»

Vi er stolte av å kunne presentere et nytt og forbedret verktøy til våre deltakere. Fra nå av vil våre laboratorieprosedyrer bli å finne i en egen fane på «Min side» på www.noklus.no. Alle prosedyrene er faglig oppdaterte, og vi har lagt vekt på at prosedyrene skal være et brukervennlig tilbud til våre deltakere.
Les mer > >

Side22 av 36Først   Forrige   17  18  19  20  21  [22]  23  24  25  26  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen