"Celleteller, kjekt å ha?"

I nyeste utgave av fagbladet Helsesekretæren, i den faste spalten "Fra laben", gis det en fin presentasjon av blant annet analyseprinsipp for celletellere i primærhelsetjenesten. I artikkelen kan dere også lese om anbefalt prøvemateriale, feilmeldinger og feilkilder.
Les mer > >

Laboratorietilbud i hjemmetjenesten

Noklus har utarbeidet en anbefaling for innhold i laboratorietilbudet i hjemmetjenesten. Vår målsetting er at alle aspekt ved laboratorievirksomheten, som prøvetaking, transport, analysekvalitet og korrekt bruk og tolkning av laboratorieprøven, må kvalitetssikres.
Les mer > >

Noklus er glad for 1,8 millioner kroner foreslått  i økt bevilgning

I statsbudsjettet for 2017 er det foreslått en økning i bevilgningen til Noklus' hjemmetjenesteprosjekt på 1,8 millioner kroner, noe som vil gi oss en total bevilgning til prosjektet på 7,8 millioner kroner. Dette er vi svært glad for, fordi det innebærer at vi kan starte med å kvalitetssikre laboratorievirksomheten i hjemmetjenesten i to nye fylker.
Les mer > >

Dokumentert effekt av å delta i Noklus over tid

Det er nylig publisert en studie som viser at analysekvaliteten blir bedre av å delta i Noklus over tid. Artikkelen er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Clinical Chemistry. Forfatterne er Tone Bukve, Anne Stavelin og Sverre Sandberg, og de er alle ansatt i Noklus.
Les mer > >

Én organisasjon for kvalitetsforbedring av laboratorievirksomhet

Norsk kvalitetsforbedring av laboratorievirksomhet utenfor sykehus (Noklus) og Norsk Klinisk-kjemisk Kvalitetssikring (NKK) vil fra 1. januar 2017 slås sammen. Det nye navnet vil være "Norsk kvalitetsforbedring av laboratorieundersøkelser", og forkortelsen vil være Noklus. Den nye organisasjonen vil tilby kvalitetsforbedring av medisinsk laboratorievirksomhet til hele det norske helsevesenet.
Les mer > >

"Laboratorieprøvar i heimen"

Dette er tittelen på laboratoriekonsulent Marit Steinsund, Noklus Sogn og Fjordane, sin artikkel i siste nummer av Helsesekretæren. Artikkelen handler om Noklus sitt prosjekt for kvalitetssikring av laboratorievirksomhet i hjemmetjenesten.
Les mer > >

Profilmagasinet "Aktuelt fra Noklus - 2016"

Vår årlige publikasjon "Aktuelt fra Noklus" sendes i disse dager ut til alle våre deltakere og andre samarbeidspartnere. Magasinet har et variert og interessant innhold, og gir et innblikk i hva Noklus er spesielt opptatt av akkurat nå. Du kan også lese magasinet her på hjemmesiden vår.

Les mer > >

Landskonferanse i Trondheim 30.-31. august

Noklus sin årlige landskonferanse er denne gangen lagt til Trondheim, og arrangementet går av stabelen 30.-31. august. Drøyt 100 ansatte fra hele landet samles for å bli inspirert og oppdatert innen ulike faglige temaer. Leder i Noklus, Sverre Sandberg, ser frem til å samle alle de ansatte.
Les mer > >

Skal du på kurs i høst?

Laboratoriekonsulentene i Noklus arrangerer kurs i flere fylker i høst. Sjekk kurskalenderen for å se om det arrangeres et aktuelt kurs for deg i ditt fylke. Flere kurs vil dukke opp i kurskalenderen i løpet av høsten.
Les mer > >

Finn oss på Facebook!

Noklus har nå en egen profil på Facebook. Her vil vi varsle om nye saker på hjemmesiden vår, samt dele litt av det som skjer i Noklus-regi rundt omkring i landet vårt. Vi håper du vil like Facebook-siden vår.
Les mer > >

Side10 av 29Først   Forrige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen
Tilbakemeldinger
sendes til:
noklus@noklus.no