Aktueltsaker 'Hilde-Kristin Rondestveit'

Noklus setter fokus på diabetes

Diabetes er en av de hyppigste folkesykdommene. Noklus ønsker å bidra til økt kunnskap om korrekt diagnostikk, behandling og oppfølging av diabetes, og har derfor valgt diabetes som "Årets tema" for 2018 og 2019.
Les mer > >

Månedens tema, mars: "Kalde fingre"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". Denne gangen blir det et gjensyn med en gammel kjenning, og budskapet i plakaten passer godt nå i vinterkulden! Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

Nye retningslinjer for svangerskapsdiabetes

Dersom du lurer på noe i forhold til retningslinjene for svangerskapsdiabetes, anbefaler vi deg å lese spalten "Fra laben" i nyeste utgave av fagbladet "Helsesekretæren". Laboratoriekonsulent Heidi Hansen i Noklus Buskerud har skrevet en informativ og oversiktlig artikkel om de nye retningslinjene som kom i 2017.
Les mer > >

Veiledning i urinprøvetaking er nå oversatt til samisk

Dokumentet "Veiledning i urinprøvetaking" er nå oversatt til samisk. Oversettelsen har vært etterspurt i lengre tid og det er ekstra hyggelig at vi kan publisere denne akkurat i dag, på samenes nasjonaldag! Veiledningen er tilgjengelig for våre deltakere på "Min side".
Les mer > >

Vedlikehold på våre IT-systemer

Vi utfører vedlikehold på våre IT-systemer 5. og 6. februar kl. 18 - 21. Dette vil føre til noe nedetid og ustabilitet på hjemmesiden og "Min side" i disse tidsrommene. Vi beklager ulemper som følge av dette. 
Les mer > >

Månedens tema, februar: "Feil spor?"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet. Med plakaten for februar ønsker vi å minne våre deltakere om prosedyrene som ligger på "Min side".
Les mer > >

Noklus med innlegg på oppstartskonferansen for RASK Rogaland

Tirsdag 30. januar arrangerer Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP) oppstartskonferanse for RASK Rogaland. RASK (Riktigere antibioitikabruk for sykehjem i kommunene) er et av tiltakene i "Handlingsplan mot antibiotikaresistens i helsetjenesten". Noklus deltar med foredrag og stand, der det informeres om hvordan Noklus kan bidra i kampen mot unødvendig antibiotikabruk i sykehjem.
Les mer > >

Nytt EQA-program for nasjonale kvalitetsindikatorer

Etter en lang og grundig utredning er Noklus nå klar til å starte opp et Ekstern Kvalitetsvurderingsprogram (EQA-program) for nasjonale kvalitetsindikatorer. Målet er bedre kvalitet i sykehuslaboratoriene. Fem kvalitetsindikatorer er bestemt etter nøye vurderinger, og i høst starter registrering av tre av disse indikatorene.
Les mer > >

Vedtatt bevilgning betyr tilbud til hjemmetjenester i flere fylker

Noklus er glad for at det i statsbudsjettet 2018 er vedtatt en videreføring av bevilgningen på 7,8 millioner kroner. Dette betyr at vi nå kan utvide vårt tilbud om kvalitetssikring av laboratorievirksomheten i hjemmetjenesten til fire nye fylker.
Les mer > >

To nye pasientveiledninger er nå tilgjengelige

Noen prøver er det pasientene selv som tar, og da er det viktig å formidle informasjon om korrekt prøvetaking og prøvebehandling. Noklus har laget to nye pasientveiledninger, den ene for dem som skal ta avføringsprøve og den andre for dem som skal ta glukosebelastningstest. Veiledningene er tilgjengelige på "Min side".
Les mer > >

Side1 av 20Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen
Tilbakemeldinger
sendes til:
noklus@noklus.no